Jonas Nermyr

Jonas2

Jonas Nermyr gick ut Balettakademiens dansarutbildning våren -06 och arbetar sedan dess som frilansande dansare/lärare/koreograf. Sedan 2009 har Jonas fokuserat på stepp och egna projekt. 2010 grundade han House of Hoofing som jobbar med stepp och rytm i alla dess former.

Jonas verkar, i Sverige och utomlands, för att fler ska få uppleva stepp och få ökad förståelse för steppens historia och kultur. Undervisar, uppträder, föreläser, arrangerar workshops och jam sessions. Grundare och arrangör av Stockholm Tap Festival, Europas och en av världens största steppdansfestivaler.

"Mina klasser är uppbyggda på samma sätt som jag dansar, s.k. improvografi, improvisation och koreografi samtidigt. Finns en klar struktur; uppvärmning/teknik, diagonaler och kombo, men i det freestylar vi beroende hur vi mår just idag och på vad jag märker eleverna behöver. Mycket är rena musik/rytm-övningar eftersom en steppare är musiker främst. Vi lär oss takt-arter, underdelningar etc, och jammar för att skapa vår egen musik. Och vi kommer ha roligt, mycket roligt."