Line Jonsdotter

line-halvkropp-mindre

Line

Line Jonsdotter är från Knivsta och har jobbat professionellt med dans sedan en mycket ung ålder. Kanske har du sett henne tillsammans med artisten Margaret på Sommarkrysset eller som dansare till Theoz. Sommaren 2018 var hon även koreograf och dansare till Tungevaag & Rabaan under den stora RIX FM turnén.

Sedan några år tillbaka har hon haft Thomas Benstem som mentor och jobbat mycket som hans assistent i produktioner som bland annat Melodifestivalen och Diggiloo.

Förutom det kommersiella är Line även aktiv inom hiphop- och battle- kulturen.
Hon har gått utbildningen Five-Styles på Åsa Folkhögskola, en internationellt respekterad och eftertraktad utbildning med fokus på hiphopens fem stilar, dess historia och den tillhörande kulturen.

Hon har även besökt många länder för att bredda sina kunskaper på olika skolor, event, intensivutbildningar och läger.

Line är en del av NEW LEGACY DANCE CREW. Tillsammans har de vunnit både regionala och rikstäckande tävlingar som Danskarusellen, Skapa Dans och Streetstar Dance School Challenge. 2019 satte de upp föreställningen PHRO-NE-MO-PHOBIA under Urban Connection på Dansens Hus i Stockholm.

"Det ska vara kul att dansa och vi alla har alltid något eget att komma med. På klasserna jobbar vi både med koreografi, nummer och en del freestyle."

Medium Background Image