Vilka dansskor ska jag välja?

Ibland får vi frågan om vilken typ av skor vi tycker att våra elever ska välja.

Vi vill att barn fr.o.m. ca fem-sex år och äldre använder dansskor som är anpassade efter den typ av dans man ägnar sig åt. För de som är yngre än så brukar det fungera bäst att dansa barfota. (Strumpor utan halkskydd är inte tillåtna på våra barnklasser, då det kan bli för halt för att röra sig fritt.)

Vill man ändå ha dansskor är detta ett exempel på en bra danssko för barn.  En skinnsko med mjuk sula som sitter bra på foten och är lätt att ta på och av.

Jazz- och showdansskor finns i en mjukare och en lite hårdare variant, den senare kallas ”jazzsneaker”. Jazzsneakern ger ett bra stöd för foten och dämpar vid hopp, vilket förebygger eventuella skador. Vi rekommenderar därför alla våra äldre jazz- och showdanselever att välja denna. Fr.o.m. ca 11 års ålder tycker vi att du bör välja denna modell:

Har du barn i åldern ca 8-10 år fungerar en mjukare jazzsko bra till showdans:

Om du ska dansa balett behöver du en tekniksko speciellt anpassad för det:

Till street passar en vanlig gympasko avsedd för inomhusbruk.

De flesta av våra grupper kommer att uppträda på showen i slutet av vårterminen och då är det trevligt om alla har samma färg på skorna. Vi rekommenderar därför att man väljer svarta skor när man köper nya jazz-, show- eller barndansskor.

Hos Dance & Gym Shop, Gamla Brogatan 34 får du 10 % rabatt på dansskor och kläder, om du berättar att du är elev hos oss.

Sätt gärna upp en lapp för försäljning på vår anslagstavla när dina dansskor blivit för små, alternativt ”skor köpes” när det är dags för nya. På så sätt kan urvuxna dansskor lätt tas tillvara av nya ägare!