NYSTARTADE KURSER FÖR BARN 2-3 ÅR

Nu startar nya 8-veckorskurser i Knattedans! Kom och dansa med ditt barn och upplev gemenskapen och dansglädjen tillsammans med andra barn och vuxna. 

På Knattedansen deltar barn och vuxen tillsammans under hela lektionen. Vi dansar, sjunger och gör rörelseramsor samtidigt som vi stimulerar elevernas rörelsekänsla, rytm och rumsuppfattning. Vi tränar motorik, koordination och utforskar kroppens rörelsemöjligheter genom att hoppa, galoppera, rulla, balansera och mycket mer! Du är välkommen att ta med ett småsyskon (baby).

Av utrymmesskäl önskar vi att endast en vuxen följer med barnet in i danssalen. Läs våra Trivselregler innan du gör din anmälan till kursen.

Tisdagar 16:00-16:40 för Cecilia Start 20 mars

Lördagar 10:00-10:40 för Cecilia Start 17 mars

Drop In 200 kr
Drop in sker i mån av plats. Kontakta oss i förväg på 08-303480. Välkomna!

BOKEN OM LASSE KÜHLER

Bokrelease på Kühlers Dansskola | 
Den 4 mars hade vi bokrelease på vår dansskola! Cathrin och Marie berättade om boken Lasse Kühler – En dansares grundsteg och snedsteg. På plats fanns också våra showgrupper, för att underhålla med koreografi av Lasse själv.


“Put On a Happy Face” Kor: Lasse Kühler | Framförd av Kühlers Company vid tidigare bokrelease hos sällskapen Stallbröderna & Stallfåglarna den 19 feb.

Artiklar att läsa
Örebrokuriren 21/2
Närkes Allehanda 2/1
Minnenas Journal nr 2 2018

Lasse Kühler – En dansares grundsteg och snedsteg
“Nu släpps minnesboken av och om vår pappa – showdansaren, clownen och skådespelaren Lasse Kühler. Det finns inte många i underhållningsbranschen som inte mött och jobbat med Lasse Kühler under andra halvan av 1900-talet. Följ med på en hisnande resa genom svensk nöjeshistoria!” /Marie & Cathrin

Lasse Kühler hann med att spela oändligt många roller i sitt liv. 
Med den här boken, tar han med oss på en hisnande resa genom svensk nöjeshistoria från sina år som artist. Showdansaren Lasse, clownen och skådespelaren Lasse – men också kompisen, äkta mannen, pappan, och morfadern. 
Alltid med en busig glimt i ögat och alltid med stor kärlek till de människor som fanns runt honom. 
Lasse Kühler – en show- och dansman som lärde upp nya generationer att ta på sig dansskorna och bugga loss! 
En stor, liten man som i den här boken generöst delar med sig av sitt färgsprakande liv, både framför och bakom ridån. /Monica Forsberg 

“Lasse var en naturbegåvning och en väldigt begåvad sådan. Han var noga och kunde repetera i timmar på något litet danssteg, stepp eller pantomim. Han hade en perfekt timing och jag älskade att jobba med honom, vi blev ett på scenen. Han var den artist jag skrattat mest tillsammans med och vi hade fruktansvärt roligt! Jag saknar honom väldigt mycket.” /Eva Rydberg

Du kan köpa boken på Kühlers Dansskola, Tegnérlunden 6 i Stockholm.
Pris: 250 kr 

Det går även att beställa den på:
Adlibris
Bokus
Oppenheim Förlag
Flackoteket.se
Campusbokhandeln

SOMMARLÄGER FRÅN 12 ÅR

14-19 juni | för elever födda 2006 och äldre |

På detta läger tränar vi showjazz, streetdance, sång och drama. Under lektionerna arbetas det fram en minimusikal som sedan framförs som avslutning sista dagen. Tre nätter är alla deltagare välkomna att stanna och sova på dansskolan och har då tid att äta middag, umgås och lära känna varandra och kanske träna lite extra!

Pris: 4.499 kr (Elev på Kühlers under vt-18  pris: 4.299 kr)

Mat: Lunch, mellanmål och frukt ingår alla dagar, samt middag och frukost vid övernattning.

Ansvarig lägerledare, showjazz & drama: Carina Lundin
Sång: Rolf Christianson
Street: Hannes Lemberg

SOMMARLÄGER 8-11 ÅR

25-29 juni | för barn födda 2007-10 |

Lägret för barn 8-11 år pågår mån-fre efter midsommarhelgen och består av fem heldagar fyllda med showdans, streetdance, sång och drama! Mellan dans- och sångklasserna pausar vi med sällskapslekar och pyssel, för att sedan orka dansa lite till.

Det blir intensiva och lärorika dagar med mängder av nya intryck och kompisrelationer. God sömn på nätterna garanteras! Natten mellan torsdag och fredag har man om man vill möjlighet att sova kvar på dansskolan.

På fredagen avslutas lägret med show för nära och kära.

Pris:
 3.399 kr  (Elev på Kühlers under VT-18 pris: 3.199 kr)

Mat: Lunch, mellanmål och frukt ingår alla dagar. Middag på kvällen vid övernattning, samt frukost sista dagen.

Ansvariga lärare: Cecilia Carlsson & Sara Wallin Persson
Showdans: Cecilia & Sara
Sång/drama: Rolf Christianson
Street: Hannes Lemberg

Anmäl dig till lägret HÄR

 

UTTAGNING TILL ROCK AROUND THE CLOCK

Nu har Lasse’s döttrar Marie och Cathrin släppt Lasse’s minnesbok “En dansares grundsteg och snedsteg“.

Boken kommer att presenteras och säljas på årets elevshow den 3/6. I samband med presentationen av boken ska ett antal par dansa “Rock Around The Clock” på scenen.

Vill du vara med? Söndagen den 22/4 kl 17:30 kommer det att vara en uttagning av par till detta. På videon ser du vilken version som vi vill ska dansas.

Datum som du bör kunna vara med på: 2 st genomdrag på skolan kl 14:30: 19/5 och 26/5. På teatern: Staging och genrep 2/6. Show 3/6

Du/ni får gärna låna danssal att träna i mån av plats. Ska bokas på tel: 08-30 34 80 eller mail lkd@lkd.se.

Anmälan till uttagningen vill vi ha (parvis) senast den 1/4 till mail lkd@lkd.se

“Let’s Rock and Roll”

VÅRTERMINEN 2018

En ny termin närmar sig och vi vill önska nya och gamla elever varmt välkomna! Anmälan till alla vårens kurser är öppen!

Du som går en kurs hos oss och vill fortsätta nästa termin behöver göra en ny anmälan, missa inte det. Förturstiden för nuvarande elever har gått ut och anmälan är nu öppen för alla. Går du en av våra linjer är du automatiskt anmäld till vårterminen, däremot behöver du anmäla dig på nytt till eventuella tillvalskurser.

Är du osäker på vilken kurs du ska välja har du möjlighet att prova på en kurs, förutsatt att kursen inte är fulltecknad. Första veckan (11 jan – 17 jan) får du prova på kurser för endast 100 kr. Obligatorisk anmälan inför prova på-klasser via mail lkd@lkd.se. Efter 17 jan kan du gå drop-in för 200 kr i mån av plats, föranmälan gäller även då.

Vi ser fram emot ett nytt spännande dansår och att träffa er alla!

DROP IN

Ett bra sätt att prova på en kurs om du funderar att anmäla dig eller ditt barn är att ta en Drop In-klass.

Drop in är endast möjlig på kurser där det finns lediga platser.

Drop in-  biljett köper du i vår reception innan din klass, pris 200 kr. Vi tar kort och swish, men inte kontanter.

Obligatorisk anmälan i förväg via mail till lkd@lkd.se

På helgen svarar vi inte på mail, men du når vår reception på tel 08-303480.

Välkommen!

Juliette i Younghearts!


Nu följer vi med spänning den nya ungdomsgruppen YOUNGHEARTS som repar hos oss inför sitt första framträdande!

Bland dessa unga stjärnskott finns vår egen Juliette Safavi, som dansat och sjungit på Kühlers sedan hon var en liten tjej. Nu ingår hon i en av våra showgrupper. Lär känna Juliette bättre lite längre ner på sidan:)

Texten är hämtad från Younghearts på Facebook. Följ dem HÄR! Där kan du också få veta ännu mer om Juliette!
 

Younghearts© föddes ur viljan att skapa en grupp med barn/ungdomar som genom sina artistiska talanger och starka personligheter blir stabila och positiva förebilder för den yngre generationen. En grupp som står för gränsöverskridande jämlikhet och broderskap och som arbetar emot utanförskap och orättvisor på alla plan. En grupp som föräldrar med förtroende kan låta sina barn surfa in och bli inspirerade av.

Younghearts består av Nikita, Grim, Amanda, Juliette och David.

“…no one should have to be alone, it’s so much better when we’re all together..”
-Younghearts-

 

VILKA ÄR YOUNGHEARTS?

Säg hej till Juliette Safavi! 😄👋 Juliette är bara 10 år gammal men har redan hunnit bygga upp en stor portfolio inom showbiz. Bland annat har hon spelat huvudrollen Cleo i den prisbelönade kortfilmen Min homosyster från 2016, gjort reklamfilmer för stora varumärken så som KIA och Pressbyrån samt medverkat i både 2015 och 2016 års julkalender på SVT. När hon inte är framför kameran gör hon gärna filmdubbning, senast aktuell i animerade filmen Babybossen. Hon åker även konståkning i Lidingö konståknings klubb, är med i Lasse Kuhlers showgrupp och på sin fritid tillverkar och säljer hon Slime. Kort och gott, en driven, skönsjungande entreprenör ut i fingertopparna. 😄👍🏼 #younghearts #bettertogether

Younghearts Swedens foto.

Danskalas!

Boka ditt danskalas hos oss 🙂

Hos oss kan du boka tid för ett två timmar långt kalas innehållande 45 min dansklass i valfri stil.
Har du speciella önskemål om ett tema för kalaset pratar vi med dansläraren så att även dansklassen i viss mån kan följa detta tema.

Resten av kalaset planerar du som du själv vill. Det finns plats för att äta eller fika i vår foajé. Vi har ett litet kök samt tillgång till kyl och frys.

Du har tid för för- och efterarbete 30 min före och efter kalaset.

Mer information får du av Cathrin: cathrin@lkd.se eller 08-303480