Robert Wägar

robban1_clr

Robert Wägar är en svensk pionjär inom HipHop och Locking, en av Sveriges mest respekterade pedagoger och dansare genom tiderna.

Under sin långa karriär som sträcker sig 25 år tillbaka har han undervisat på Sveriges mest framstående skolor som Danscenter Sthlm, Balettakademien, Danshögskolan, Åsafolkhögskolans Five och One-Style utbildningar, Fryshuset, House of Shapes mfl.

Robert har studerat för USA's pionjärer och har fått utmärkelsen "Original Style Locking Master student 2007" och "Original Lockers Master Award 2015"
Han är medlem i GoGo brothers family (US) och Mass destruction (Swe).

Han har koreograferat för tv, melodifestivalen, teatrar, events, barncancer galan, rädda barnen, och för kända artister som Wy-Clef Jean, Horace Brown, Jerry Williams, Basic Element och många fler.

Robert har dömt tävlingar runt i världen som Sdr, Fdo, Sade, Uk bboy champs preselections, Sdk preselections, Baltic Session, GetUp2GetDown, Juste debout Finals 2014 mfl.
Robert är pedagogen bakom några av världens mest framstående Svenska dansare idag.

Fokus på mina klasser är att lära sig bygga en stark grund i stilen vi utövar. Hitta sig själv i dansstilen. Vi jobbar med musikalitet, koordination, känsla, självförtroende och karaktär. Lära känna sin kropp och sina styrkor och svagheter för att hitta en balans.

Sedan att kunna fortsätta utvecklas tillsammans och på egen hand. Vi jobbar genom övningar, koreografi och improvisation. Musiken spelar stor roll eftersom vi eftersträvar att hitta ett groove och ett med musiken.

Robert Wagar_2_crop