Cecilia Carlsson

g-

Cecilia Carlsson undervisar i barndans, showdans, jazz och knattedans och även i andra stilar som balett, street och dansfys. Hon har stor erfarenhet av att undervisa barn i alla åldrar. Cecilias eget dansintresse tog fart när hon som barn fick chansen att dansa med Birgit Cullberg. Efter det har hon bl a gått dansgymnasium och senare utbildat sig på Kulturamas yrkesdanslinje och på Dans- och Cirkushögskolans pedagogprogram med inriktningen Dans för barn och unga.

Cecilia vill skapa en uppmuntrande atmosfär, där varje elev får stöd att utvecklas och känner sig uppmärksammad. Danstekniken står i fokus, men även förmågan att våga och att tro på sig själv.

“På knattedansen dansar barn och föräldrar tillsammans. Detta har blivit en succé pga alla engagerade föräldrar som bjuder på sig själva och “smittar” barnen med sin egen rörelseglädje! Tillsammans lyckas vi alltid trolla bort eventuell återhållsamhet och vilken glädje det är att se barnens lycka när de får dansa tillsammans med mamma, pappa, mormor eller farfar… Lyckokänslan håller i sig långt efter lektionens slut!”

IMG_3724-1
Cecilia Carlsson