Melinda Karlsson

Melinda

Melinda Karlsson började dansa jazz som 10-åring på Kulturskolan i Köping där hon växte upp. Efter ett par år började hon även träna balett och gick med i dansgruppen ”Sorry no name” och medverkade i flera dansverk, uppvisningar och kulturtävlingar.

Melinda gick danslinjen på Carlforsska gymnasiet i Västerås och efter det den modern- och nutida danslinjen på Kävesta folkhögskola utanför Örebro. Efter det gick hon Kandidatprogrammet i danspedagogik på Stockholms Konstnärliga Högskola, inriktning jazz med modern och nutida som andra ämne.

Idag jobbar hon både som dansare och danspedagog och har undervisat på olika dansskolor i och runt Stockholm. Sedan hon föll pladask för dansen som barn har den varit en självklar del i Melindas vardag och passionen för dans kommer följa med henne hela livet.

”Det jag älskar med dans är att det kombinerar kreativitet med fysisk aktivitet och att man samtidigt får uttrycka sig känslomässigt eller gestaltande. Detta är grunden i min undervisning. Det ska vara meningsfullt för alla att dansa, oavsett vad ens ambition eller mening med dansen är. Dans för mig är utmanande men roligt och svettigt! På mina klasser jobbar jag mycket med musikalitet, rörelsekvaliteter och känsla.”

Melinda