Trivselregler

Trivselregler


För att alla elever ska trivas och ha roligt på sina danslektioner vill vi att alla följer dessa enkla regler.

 • Kom i tid till din lektion
 • Kompisar eller föräldrar får inte närvara på lektionen
 • Var ombytt till danskläder
 • Använd dansskor (Små barn får gärna vara barfota men inte ha strumpor)
 • Sätt upp håret
 • Ha vattenflaska med dig för gemensam drickpaus (Barn med 40 min danslektion behöver inte vattenflaska)
 • Vi går in i danssalen tillsammans med läraren när lektionen börjar
 • Gå på toaletten innan lektionen börjar
 • Var rädd om inredningen i lokalerna (Rör inte speglarna eller ljudanläggningen och häng inte i balettstängerna)
 • Var fokuserad och prata inte om sådant som inte har med lektionen att göra
 • Visa hänsyn och bete dig bra mot alla deltagare i din kurs
 • Byt danskompis när vi gör diagonaler
 • Ta gärna igen lektioner du missat
 • Kontakta dansskolan om du ska vara borta fler än två lektioner i rad
 • Lyssna på din danslärare och följ hans/hennes instruktioner

Till er föräldrar

Hjälp ert barn att lämna skor i våra skoskåp och placera även dina egna där. Inga skor får lämnas på mattan eller på golvet i vår entré pga utrymmesskäl och brandsäkerhet.

Det finns extra skohyllor i omklädningsrummen som ni också kan använda.

Barnvagnar ska ställas in i vårt barnvagnsrum, dörren till vänster i foajén pga utrymmesskäl och brandsäkerhet.

Hjälp ert barn att hänga upp ALLA ytterkläder i våra omklädningsrum. Häng även dina egna där om du stannar på dansskolan.

Inga ytterkläder lämnas i soffor eller på våra fåtöljer.

Allt ombyte ska ske i omklädningsrummen, inte i foajén.

Inga pappor i tjejernas omklädningsrum och inga mammor i killarnas omklädningsrum p.g.a. äldre elevers integritet.

Det finns skåp i ”tjejernas” omklädningsrum. Tag med eget hänglås om du vill låsa in värdesaker.

Elever får ta med värdesaker och sina avstängda mobiler in i danssalen.

Vattenflaskor får tas med in i danssalen men ingen läsk eller saft.

Om ert barn vill rita, läsa bok, lägga pussel får ni gärna låna men lägg tillbaka allt i vårt leksaksskåp.

Titta gärna i ”Kvarglömt-tunnan” som står invid entrédörren i foajén om ni glömt något.

Tusen tack för er hjälp!

Trivselregler Knattedans

Hej föräldrar och varmt välkomna till Kühlers Dansskola!

Om du läser det här är det förmodligen snart är det dags för din första knattedanslektion tillsammans med ditt barn och det ska bli roligt att ses! 🙂

För att knattedansen ska bli en så bra upplevelse som möjligt för alla är det några saker vi vill göra er uppmärksamma på innan vi sätter igång.

En vuxen per barn
Det är roligt att dansa tillsammans, men för en lugn stämning och för att det inte ska kännas trångt i danssalen har vi satt en begränsning till en förälder per tillfälle. Är ni fler vuxna som vill dansa med ert barn föreslår vi att ni turas om. Mor-/farföräldrar eller andra besökare som vill titta på är varmt välkomna vid kursens sista tillfälle.

Syskon
Du har möjlighet att ta med dig ett mindre syskon, som kan ligga i barnvagnens liggdel eller sitta/ligga på en filt i ett hörn av danssalen under lektionen. Det är dock viktigt att medföljande förälder fortfarande har möjlighet att ha fokus på det dansande barnet. Om ditt medföljande barn är tillräckligt stort att följa undervisningen behöver du göra en separat anmälan. Äldre syskon, stora nog att klara sig själva, kan vistas i vår foajé.

Kom i tid
Det är viktigt att få en bra gemensam start på lektionen. Gör ditt bästa för att komma i god tid. Vi samlas alltid vid dörren och går gemensamt in i danssalen.

Alla deltar tillsammans
Under en danslektion är man aktiv hela tiden. På knattedansen gäller detta både förälder och barn, som båda dansar tillsammans. Det bästa sättet att inspirera sitt barn är att själv vara glad och delaktig.

Du ansvarar för ditt barn
Som ledare gör vi vårt bästa för att ha fullt fokus på de barn som har kommit för att dansa. För att vi inte ska tappa barnens uppmärksamhet förlitar vi oss till dig som förälder att ta hand om eventuella situationer med ditt barn som kan störa lektionen.

Lugn i danssalen
Det är skönt om vi kan behålla en så lugn och fokuserad stämning i danssalen som det är möjligt. Om ett barn blir väldigt ledset, argt eller busigt, vilket naturligtvis händer då och då, ta gärna med dig barnet utanför salen en stund, tills hon eller han lugnat sig lite och vill fortsätta dansa. Försök att ta dig in och ut ur salen så obemärkt som möjligt.

Mobiltelefoner/surfplattor är inte tillåtna i danssalen
Det kan vara lockande att ta bilder på sitt barn under lektionens gång, men eftersom mobiltelefoner upplevts störande av tidigare deltagare är dessa endast tillåtna vid kursens sista tillfälle. Visa respekt för de familjer som inte vill att deras barn ska bli fotade/filmade.

Verkar ditt barn inte vilja dansa?
Det är många nya intryck för de små dansarna att ta in när de kommer till dansen första gången. Som danslärare arbetar vi för att fånga alla barns uppmärksamhet, men bli inte orolig om ditt barn inte omedelbart följer alla rörelser. Av erfarenhet vet vi att vissa barn blir förtjusta direkt, medan andra kan behöva ett par tillfällen för att först studera omgivningen innan man själv börjar röra sig. Våra förväntningar är inte att alla barn ska utföra varje rörelse perfekt. Knattedansen är en gemensam upplevelse av dans, musik och rörelse - intryck som vi med tiden hoppas leder till egen dansglädje!

Om det inte fungerar
De allra flesta tycker att dansen är spännande och kul, men inte alla. Märker du och er danslärare att ditt barn efter några försök inte visar något intresse alls för det som görs gemensamt i danssalen och det blir mer jobbigt än kul, kontakta oss för att skjuta på din danskurs och ha kursavgiften innestående till ett tillfälle längre fram. (Återbetalning görs ej)

Varmt välkomna till Knattedansen!

Med vänliga hälsningar Danslärarna KÜHLERS DANSSKOLA