Stran Cetin

stran2
stran1

Stran Cetin

Stran Cetin är sångerska och sjunger bakom ett flertal artister i Sverige. Darin, The Mamas och Benjamin Ingrosso är bara några fåtal namn.
Hon har en bakgrund i gospel då hon både sjungit i Tensta Gospel och numera i Stockholm Sound Gospel Choir. Den sistnämnda kören är också en ambassadör för Musikbojen som är en stiftelse för musikterapi.

Som barn gick hon i musikklass och spelade tvärflöjt. Hon tyckte väldigt mycket om dramalektionerna där så att välja musikalutbildningen på Lunds dans -och musikalgymnasium var inte ett svårt val. Hon fortsatte på samma bana i London på The Academy of Italia Conti.

”Även om jag är lite av en sångtekniknörd älskar jag att skaka om barnen med lite knasiga prova-på-lekar. Jag anser att man måste våga prova på de mest knasiga ljuden och olika genrer för att veta att allt finns tillgängligt inom en. Sen kan man gå tillbaka till det man är tycker om och är bekväm med men jag anser att det är viktigt att ha en uppfattning om vad som finns på ens färgpalett!

I Strans lektioner ingår övandet av gehör, samklang, sångteknik och textanalysering. Vi jobbar också med improvisationsteaterövningar för att uppmana eleverna till att använda sina kreativa och individuella styrkor inom deras musikalitet."

 

unnamed (1)