Lasse Kühler

   

Det känns nästan som i förrgår när Lasse Kühler och hans döttrar 1976 startade dansskolan i en mycket blygsam tappning. Det började i Lasses lilla ateljé, hemma på söder med plats för 5 elever á 35 kr/lektion. Efter 20 års turnerande i Skandinavien, engagemang med Riksteatern, Oscarsteatern, Folkparkerna & krogshower, så kände Lasse att – ”Nää, nu åker jag inte en meter till! Jag startar en egen dansskola!”

Han hade inte en aning om hur han skulle göra. Det gick väl lite stapplande till en början, men han fick mycket hjälp av sina vänner. – “Vi har haft mycket kul på vägen och det pågår än idag.” Dansskolan, som nu drivs av Cathrin, Lasses dotter, har nu tre danslokaler i Tegnérlunden och ca 20 fantastiska lärare. Även elevantalet har ökat drastiskt sedan starten för över 40 år sedan.

Vi jobbar dock fortfarande i “Kühlers anda”, vilket framförallt innebär att sprida dansglädje! Precis som Lasse själv alltid sade, “Don’t forget to Smile!”


I februari 2013 mottog Lasse Kühler H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band ur kungens hand för sina insatser som dansare och för sitt arbete att realisera barns dans- och musikdrömmar.

2012 visades programserien “Dansa!” i SVT. Programmet är skapat av Eva Brenckert och Inu Enescu.
Här får vi träffa ett antal personer vars stora passion i livet är att dansa. Serien presenterar olika dansstilar, och i det fjärde avsnittet av fem får vi träffa Lasse Kühler, där han berättar om sin relation till buggen. Du får också se scener från vår dansskola och buggundervisning. Markus Rosendal, som du också träffar i programmet undervisar på Kühlers i swingstilen Lindy Hop.

 

Nu kan du läsa mer om Lasse Kühler i minnesboken “En dansares grundsteg och snedsteg”